Circ social

Circ Social amb joves

Descripció

Des de 2017, l'Associació GiraCirc i l'Associació Desperta Espurnes col·laboren per tirar endavant projectes de circ social amb persones menors d'edat en risc d'exclusió a la comarca del Moianès. Aquests projectes queden vinculats, a més a més, a exhibicions en el marc del Festival GiraCirc.

Inicialment, van muntar dos grups de joves dels municipis de Sant Quirze de Safaja, Moià i Collsuspina, que van participar en dotze sessions formatives de dues hores cadascuna, al llarg de tres mesos. L'activitat va estar dirigida per un professional de l'àmbit pedagògic i facilitat per tres artistes professionals de circ.

Des de llavors, el projecte s'ha anat consolidant: s'ha ampliat l'equip formatiu (s'hi incorpora la figura de l'educador i psicòleg), el nombre de tècniques circenses que s'hi treballen i la durada de les activitats, que ara s'allarguen durant tot un any. També s'ha ampliat a participants d'altres municipis del Moianès, com Castellterçol.

El curs 2021-2022 la proposta s'ha dirigit a joves migrats d’un centre d’emergencia gestionat per la cooperativa Suara. Els joves que hi participin durant tot l’any exhibiran les seves habilitats a l'edició 2022 del Festival GiraCirc.

Aquest és un projecte que compta amb el suport de l’Ajuntament de Collsuspina, ja que facilita les instal·lacions necessàries per dur a terme les activitats. També compta amb el suport de la Fundació Social La Caixa, que aporta recursos amb els quals comprar material tècnic especialitzat pel treball dels nois i noies, millorar la qualitat dels aprenentatges, cobrir part de la dedicació i recursos que l’Associació Desperta Espurnes destina a la formació humana dels participants, i apostar per ampliar el nombre de disciplines a treballar-hi.

Objectius

  • Facilitar la inclusió social de menors en situació de risc d'exclusió.
  • Procurar el desenvolupament personal i la salut emocional i psicològica de les participants (autoestima, seguretat, relacions socials, etc.)
  • Oferir la possibilitat de mostrar els fruits dels seus aprenentatges en un context artístic professional.
  • Oferir expectatives de professionalització en el circ.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2017

Ubicació

Collsuspina

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 11 Mar 2022