Formulari d’edició

Circ Social amb joves

Útima actualització: 11 Mar 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

 • Nom del projecte: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el projecte a CircSocial.cat.
 • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el teu projecte no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia de projecte creus que s'ajustaria millor.
 • Imatge: Preferiblement, horitzontal i en format jpg o jpeg. Amplada mínima recomanada: 1458 px. Si la fitxa ja contenia una imatge, no t'apareixerà en el formulari d'edició, però introdueix el nou arxiu i substituirem la imatge.
 • Vídeo: Només s'accepten enllaços a Vimeo o Youtube. Si la fitxa ja contenia un vídeo, no t'apareixerà la seva URL al formulari d'edició, però introdueix el nou enllaç i substituirem el vídeo.
 • Any d'inici: L'any en el qual es va iniciar el projecte.
 • Estat: Marca l'opció "Actiu" si el projecte encara està en funcionament. En cas que el projecte hagi finalitzat, marca "Inactiu".
 • Any de finalització: L'any en el qual va cessar l'activitat del projecte (aquesta casella només apareix si es marca l'opció d'Estat "Inactiu" en l'apartat anterior).
 • Ubicació: Indica l'adreça de l'espai on s'executa el projecte. En cas que es dugui a terme a múltiples espais, fes clic en el símbol "+" per afegir més adreces o localitzacions. Si ho consideres oportú, en lloc d'adreces específiques pots introduir-hi el nom del territori on es desenvolupi el gruix de l'activitat (p. ex. municipi, província, comunitat autònoma o país) o l'adreça de la seu de l'entitat responsable.
 • Descripció: Aquest serà el cos principal de la fitxa del projecte a CircSocial.cat. Introdueix-hi tota aquella informació que consideris rellevant per explicar-lo, de forma sintètica. Recomanem incloure-hi: breu descripció general, perfil de les participants, temporalització (organització de l'activitat en el temps) i alguna pinzellada sobre la metodologia emprada.
 • Objectius: Detalla quins són els objectius principals del projecte.
 • Entitats impulsores: Indica el nom de l'entitat o de les entitats que fan possible el projecte. Si alguna d'aquestes entitats disposa de fitxa pròpia en el Fons d'Entitats de CircSocial.cat, hi indexarem la fitxa del projecte perquè quedin vinculades.
 • Per a més informació: Anota-hi totes aquelles dades de contacte que vulguis fer públiques a la fitxa del projecte (telèfon, correu electrònic, pàgina web, enllaços a xarxes socials, etc.) o enllaços a webs relacionades amb el projecte. Si la fitxa ja contenia informació d'aquest tipus, no t'apareixerà al formulari d'edició, però introdueix les dades que consideris oportunes i les modificarem.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.
Link a Youtube o Vimeo

Des de 2017, l'Associació GiraCirc i l'Associació Desperta Espurnes col·laboren per tirar endavant projectes de circ social amb persones menors d'edat en risc d'exclusió a la comarca del Moianès. Aquests projectes queden vinculats, a més a més, a exhibicions en el marc del Festival GiraCirc.

Inicialment, van muntar dos grups de joves dels municipis de Sant Quirze de Safaja, Moià i Collsuspina, que van participar en dotze sessions formatives de dues hores cadascuna, al llarg de tres mesos. L'activitat va estar dirigida per un professional de l'àmbit pedagògic i facilitat per tres artistes professionals de circ.

Des de llavors, el projecte s'ha anat consolidant: s'ha ampliat l'equip formatiu (s'hi incorpora la figura de l'educador i psicòleg), el nombre de tècniques circenses que s'hi treballen i la durada de les activitats, que ara s'allarguen durant tot un any. També s'ha ampliat a participants d'altres municipis del Moianès, com Castellterçol.

El curs 2021-2022 la proposta s'ha dirigit a joves migrats d’un centre d’emergencia gestionat per la cooperativa Suara. Els joves que hi participin durant tot l’any exhibiran les seves habilitats a l'edició 2022 del Festival GiraCirc.

Aquest és un projecte que compta amb el suport de l’Ajuntament de Collsuspina, ja que facilita les instal·lacions necessàries per dur a terme les activitats. També compta amb el suport de la Fundació Social La Caixa, que aporta recursos amb els quals comprar material tècnic especialitzat pel treball dels nois i noies, millorar la qualitat dels aprenentatges, cobrir part de la dedicació i recursos que l’Associació Desperta Espurnes destina a la formació humana dels participants, i apostar per ampliar el nombre de disciplines a treballar-hi.

 • Facilitar la inclusió social de menors en situació de risc d'exclusió.
 • Procurar el desenvolupament personal i la salut emocional i psicològica de les participants (autoestima, seguretat, relacions socials, etc.)
 • Oferir la possibilitat de mostrar els fruits dels seus aprenentatges en un context artístic professional.
 • Oferir expectatives de professionalització en el circ.
Ex. xarxes socials, telèfon, mail...

info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.