Recurs · Informes, estudis i relatories

Circus +. Research on youth and social circus pedagogy

description Accedeix al recurs

Descripció


Circus+ és una investigació impulsada per la xarxa internacional de circ social i juvenil Caravan. Es va dur a terme entre el 2014 i el 2016, amb l'objectiu d'identificar els perfils professionals que hi havia dins les organitzacions juvenils i de circ social, identificar els programes de formació existents i, en cas de necessitat, crear les bases dels futurs programes de formació de Caravan.


Conclusions:

1. Cartografia dels programes de formació existents als països socis

Durant els dos anys de treball, pedagogs, acadèmics i Caravana de Circ van fer un mapa dels programes de formació existents als països socis. A partir del mapeig era clarament evident que les ofertes educatives s'orientaven més cap a les competències i l'àmbit artístic que no pas cap a l'ús de les arts del circ com a eina d'aprenentatge o d'ensenyament per als joves.

2. Anàlisi de necessitats dins del sector juvenil i del circ social

Els resultats van mostrar que actualment, la majoria de la gent treballa en l'àmbit de les «arts escèniques», aquest el segueix de prop el camp de «formador/professor de circ» (especialment a Finlàndia).

Les competències més necessàries són les competències tècniques però també i més concretament les competències pedagògiques. Molts professionals del sector juvenil i del circ social tenen una educació bàsica en pedagogia (la majoria tenen estudis de nivell 4 o 5). Per tant, sembla que hi ha una necessitat d'un programa de formació per a «formadors/professors de circ» al nivell 6.

3. Desenvolupament del perfil laboral del professorat juvenil i de circ social dels nivells 4 i 6

4. Marc de competències

Els dos perfils laborals eren la base dels dos marcs de competències relacionats. Els marcs es van crear en relació amb determinades competències descrites en el projecte Circus Transformation.

5. Perspectives

El marc de competències pretenia guiar l'elaboració del currículum i l'avaluació de l'alumnat assistent al futur programa de formació de Caravan.

Autoria

Dominique Lemenu (dir.), Caravan

Any de publicació

2016

Idioma

Anglès

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 10 May 2022