Formulari d’edició

Circus +. Research on youth and social circus pedagogy

Útima actualització: 10 May 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del recurs: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el recurs a CircSocial.cat. Ha de correspondre al títol original del document o del recurs.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el recurs que vols introduir no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia creus que s'ajustaria millor.
  • Enllaç al recurs: Si el recurs està disponible en línia, enganxa-hi l'enllaç corresponent (URL: https://...). També ens pots fer arribar documents mitjançant enllaços a algun sistema d'emmagatzematge o transferència d'arxius (Drive, Dropbox, WeTransfer, Mega, etc.).
  • Autoria: Introdueix el nom i els cognoms de les autores del recurs, o en el seu defecte el nom de l'entitat responsable.
  • Any de publicació: L'any en el qual es va publicar el document.
  • Detalls de publicació: Fa referència a tota aquella altra informació que puguis donar-nos sobre el recurs. En el cas d'un llibre, per exemple: editorial,  lloc de publicació, col·lecció a la qual pertany...; en el cas d'una pel·lícula: productora, distribuïdora, país de producció, etc.
  • Idioma: La llengua en la qual es presenta el recurs. Si no apareix l'opció d'idioma que busques, si us plau, indica'ns l'idioma a l'apartat "Comentaris" que trobaràs al final del formulari. 
  • Temàtica: Indica'ns de forma sintètica amb quins temes entronca el recurs (per exemple: feminismes, diversitat funcional, circ socioeducatiu,  avaluació d'impactes, artteràpia, etc.). Farem servir aquesta informació per crear un seguit de paraules clau que en facilitin la cerca a CircSocial.cat.
  • ISBN: Si el document té un codi ISBN associat, si us plau, copia'l en aquest apartat.
  • Descripció del recurs: Col·labora proposant un text de presentació per al recurs que en resumeixi els continguts principals o altra informació d'interès.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.


Circus+ és una investigació impulsada per la xarxa internacional de circ social i juvenil Caravan. Es va dur a terme entre el 2014 i el 2016, amb l'objectiu d'identificar els perfils professionals que hi havia dins les organitzacions juvenils i de circ social, identificar els programes de formació existents i, en cas de necessitat, crear les bases dels futurs programes de formació de Caravan.


Conclusions:

1. Cartografia dels programes de formació existents als països socis

Durant els dos anys de treball, pedagogs, acadèmics i Caravana de Circ van fer un mapa dels programes de formació existents als països socis. A partir del mapeig era clarament evident que les ofertes educatives s'orientaven més cap a les competències i l'àmbit artístic que no pas cap a l'ús de les arts del circ com a eina d'aprenentatge o d'ensenyament per als joves.

2. Anàlisi de necessitats dins del sector juvenil i del circ social

Els resultats van mostrar que actualment, la majoria de la gent treballa en l'àmbit de les «arts escèniques», aquest el segueix de prop el camp de «formador/professor de circ» (especialment a Finlàndia).

Les competències més necessàries són les competències tècniques però també i més concretament les competències pedagògiques. Molts professionals del sector juvenil i del circ social tenen una educació bàsica en pedagogia (la majoria tenen estudis de nivell 4 o 5). Per tant, sembla que hi ha una necessitat d'un programa de formació per a «formadors/professors de circ» al nivell 6.

3. Desenvolupament del perfil laboral del professorat juvenil i de circ social dels nivells 4 i 6

4. Marc de competències

Els dos perfils laborals eren la base dels dos marcs de competències relacionats. Els marcs es van crear en relació amb determinades competències descrites en el projecte Circus Transformation.

5. Perspectives

El marc de competències pretenia guiar l'elaboració del currículum i l'avaluació de l'alumnat assistent al futur programa de formació de Caravan.


info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.