Recurs · Llibres

Circ, educació i transformació social: el projecte pedagògic de l'Ateneu Popular 9 Barris

description Accedeix al recurs

Descripció

Aquest llibre explica la proposta pedagògica de l'Ateneu Popular 9 Barris. L'Ateneu és un equipament sociocultural del districte de Nou Barris de Barcelona, que funciona des del 1977, arrel de l'ocupació d'una planta asfàltica situada entre els barris de Trinitat Nova i Roquetes.

Dins dels diferents vessants culturals del projecte, una de les que ha agafat més força és la pràctica formativa, amb el circ com a element central. Aquest fet ha donat lloc a diferents escoles i projectes que, al llarg d'anys de funcionament, poden presentar una línia educativa al voltant d'aquesta art escènica.

En aquestes pàgines podeu conèixer el projecte de formació de l'Ateneu: els conceptes teòrics, les eines pràctiques i alguns exemples per aprofundir en el projecte i, alhora, poder plantejar i desenvolupar idees pròpies per a altres espais.

Tot està basat en el coneixement adquirit mitjançant els diferents projectes impulsats o participats per l'Ateneu: tallers, escola infantil de circ, escola juvenil de circ, el treball amb diferents instituts, amb diversos col·lectius, amb els projectes de formació de formadors en circ social... Al mateix temps, el pla pedagògic de l'Ateneu també s'ha vist enriquit per la participació en diferents xarxes, tant locals com internacionals.

Autoria

Antonio Alcántara (coord.)

Any de publicació

2016

Detalls de publicació

Editat per Bidó de Nou Barris i Neret Edicions.

Idioma

Català

Temàtica

Formació, Circ Social, Pedagogia, Ateneu Popular 9 Barris

Identificador

ISBN: 978-84-608-68299

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 7 Mar 2022