Formulari d’edició

Circ, educació i transformació social: el projecte pedagògic de l'Ateneu Popular 9 Barris

Útima actualització: 7 Mar 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del recurs: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el recurs a CircSocial.cat. Ha de correspondre al títol original del document o del recurs.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el recurs que vols introduir no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia creus que s'ajustaria millor.
  • Enllaç al recurs: Si el recurs està disponible en línia, enganxa-hi l'enllaç corresponent (URL: https://...). També ens pots fer arribar documents mitjançant enllaços a algun sistema d'emmagatzematge o transferència d'arxius (Drive, Dropbox, WeTransfer, Mega, etc.).
  • Autoria: Introdueix el nom i els cognoms de les autores del recurs, o en el seu defecte el nom de l'entitat responsable.
  • Any de publicació: L'any en el qual es va publicar el document.
  • Detalls de publicació: Fa referència a tota aquella altra informació que puguis donar-nos sobre el recurs. En el cas d'un llibre, per exemple: editorial,  lloc de publicació, col·lecció a la qual pertany...; en el cas d'una pel·lícula: productora, distribuïdora, país de producció, etc.
  • Idioma: La llengua en la qual es presenta el recurs. Si no apareix l'opció d'idioma que busques, si us plau, indica'ns l'idioma a l'apartat "Comentaris" que trobaràs al final del formulari. 
  • Temàtica: Indica'ns de forma sintètica amb quins temes entronca el recurs (per exemple: feminismes, diversitat funcional, circ socioeducatiu,  avaluació d'impactes, artteràpia, etc.). Farem servir aquesta informació per crear un seguit de paraules clau que en facilitin la cerca a CircSocial.cat.
  • ISBN: Si el document té un codi ISBN associat, si us plau, copia'l en aquest apartat.
  • Descripció del recurs: Col·labora proposant un text de presentació per al recurs que en resumeixi els continguts principals o altra informació d'interès.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.

Aquest llibre explica la proposta pedagògica de l'Ateneu Popular 9 Barris. L'Ateneu és un equipament sociocultural del districte de Nou Barris de Barcelona, que funciona des del 1977, arrel de l'ocupació d'una planta asfàltica situada entre els barris de Trinitat Nova i Roquetes.

Dins dels diferents vessants culturals del projecte, una de les que ha agafat més força és la pràctica formativa, amb el circ com a element central. Aquest fet ha donat lloc a diferents escoles i projectes que, al llarg d'anys de funcionament, poden presentar una línia educativa al voltant d'aquesta art escènica.

En aquestes pàgines podeu conèixer el projecte de formació de l'Ateneu: els conceptes teòrics, les eines pràctiques i alguns exemples per aprofundir en el projecte i, alhora, poder plantejar i desenvolupar idees pròpies per a altres espais.

Tot està basat en el coneixement adquirit mitjançant els diferents projectes impulsats o participats per l'Ateneu: tallers, escola infantil de circ, escola juvenil de circ, el treball amb diferents instituts, amb diversos col·lectius, amb els projectes de formació de formadors en circ social... Al mateix temps, el pla pedagògic de l'Ateneu també s'ha vist enriquit per la participació en diferents xarxes, tant locals com internacionals.


info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.