Recurs · Articles

An investigation of the emotions elicited by hospital clowns in comparison to circus clowns and nursing staff

description Accedeix al recurs

Descripció

Aquesta investigació té com a objectiu identificar els estats emocionals induïts en observadors d'intervencions de pallassos hospitalaris utilitzant una llista de qualificacions específiques de pallasso, la 29th Clown Emotion List (CLEM-29, Auerbach et al. 2012a). L'estudi 1 va investigar si els pallassos hospitalaris provoquen estats emocionals diferents dels que ja cobreixen les escales que representen els models existents d'estats emocionals. Cent dinou adults van veure vídeos de pallassos de l'hospital i de circ. Després de cada vídeo, van completar una escala d'estat d'ànim general, una escala d'estat d'ànim relacionada amb l'humor, el CLEM-29, i van indicar la intensitat global dels sentiments positius i negatius en relació amb cada vídeo.

Els resultats van mostrar que els estats emocionals provocats pels pallassos d'hospital van més enllà dels estats representats a les escales d'estat d'ànim generals. Alguns elements del CLEM-29 relacionats amb l'humor i la diversió es van solapar amb els models d'estat d'ànim existents, però moltes altres qualitats emocionals com "sentir-se connectat amb el pallasso" o sentir-se "apreciat" no estaven ben representades. Algunes de les valoracions específiques dels pallassos prediuen millor les experiències positives amb els vídeos.

A l'estudi 2, 183 adults van veure 15 vídeos d'intervencions de pallassos hospitalaris, actuacions de pallassos de circ i interaccions infermera-pacient, i van omplir el CLEM-29. D'una anàlisi de les valoracions van sorgir quatre factors: diversió, transcendència, excitació i malestar. Tant els pallassos de circ com els de l'hospital van provocar diversió, però només els pallassos de l'hospital van provocar, a més, sentiments de transcendència (és a dir, sentir-se privilegiats i apreciats). Les infermeres també van provocar experiències transcendents sense ser divertides. Aquesta investigació mostra que estudis previs subestimaven els estats emocionals provocats pels pallassos de l'hospital, que van més enllà d'una típica resposta d'humor.

Autoria

Sarah Auerbach, Jennifer Hofmann, Tracey Platt, Willibald Ruch

Any de publicació

2014

Detalls de publicació

Auerbach S, Hofmann J, Platt T, Ruch WFriedrich (2014). An investigation of the emotions elicited by hospital clowns in comparison to circus clowns and nursing staff. The European Journal of Humour Research. 1:26–54.

Idioma

Anglès

Temàtica

Clown, Pallasso, Emocions, Humor, Infermeria, Psicologia

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 10 May 2022