Formulari d’edició

An investigation of the emotions elicited by hospital clowns in comparison to circus clowns and nursing staff

Útima actualització: 10 May 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del recurs: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el recurs a CircSocial.cat. Ha de correspondre al títol original del document o del recurs.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el recurs que vols introduir no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia creus que s'ajustaria millor.
  • Enllaç al recurs: Si el recurs està disponible en línia, enganxa-hi l'enllaç corresponent (URL: https://...). També ens pots fer arribar documents mitjançant enllaços a algun sistema d'emmagatzematge o transferència d'arxius (Drive, Dropbox, WeTransfer, Mega, etc.).
  • Autoria: Introdueix el nom i els cognoms de les autores del recurs, o en el seu defecte el nom de l'entitat responsable.
  • Any de publicació: L'any en el qual es va publicar el document.
  • Detalls de publicació: Fa referència a tota aquella altra informació que puguis donar-nos sobre el recurs. En el cas d'un llibre, per exemple: editorial,  lloc de publicació, col·lecció a la qual pertany...; en el cas d'una pel·lícula: productora, distribuïdora, país de producció, etc.
  • Idioma: La llengua en la qual es presenta el recurs. Si no apareix l'opció d'idioma que busques, si us plau, indica'ns l'idioma a l'apartat "Comentaris" que trobaràs al final del formulari. 
  • Temàtica: Indica'ns de forma sintètica amb quins temes entronca el recurs (per exemple: feminismes, diversitat funcional, circ socioeducatiu,  avaluació d'impactes, artteràpia, etc.). Farem servir aquesta informació per crear un seguit de paraules clau que en facilitin la cerca a CircSocial.cat.
  • ISBN: Si el document té un codi ISBN associat, si us plau, copia'l en aquest apartat.
  • Descripció del recurs: Col·labora proposant un text de presentació per al recurs que en resumeixi els continguts principals o altra informació d'interès.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.

Aquesta investigació té com a objectiu identificar els estats emocionals induïts en observadors d'intervencions de pallassos hospitalaris utilitzant una llista de qualificacions específiques de pallasso, la 29th Clown Emotion List (CLEM-29, Auerbach et al. 2012a). L'estudi 1 va investigar si els pallassos hospitalaris provoquen estats emocionals diferents dels que ja cobreixen les escales que representen els models existents d'estats emocionals. Cent dinou adults van veure vídeos de pallassos de l'hospital i de circ. Després de cada vídeo, van completar una escala d'estat d'ànim general, una escala d'estat d'ànim relacionada amb l'humor, el CLEM-29, i van indicar la intensitat global dels sentiments positius i negatius en relació amb cada vídeo.

Els resultats van mostrar que els estats emocionals provocats pels pallassos d'hospital van més enllà dels estats representats a les escales d'estat d'ànim generals. Alguns elements del CLEM-29 relacionats amb l'humor i la diversió es van solapar amb els models d'estat d'ànim existents, però moltes altres qualitats emocionals com "sentir-se connectat amb el pallasso" o sentir-se "apreciat" no estaven ben representades. Algunes de les valoracions específiques dels pallassos prediuen millor les experiències positives amb els vídeos.

A l'estudi 2, 183 adults van veure 15 vídeos d'intervencions de pallassos hospitalaris, actuacions de pallassos de circ i interaccions infermera-pacient, i van omplir el CLEM-29. D'una anàlisi de les valoracions van sorgir quatre factors: diversió, transcendència, excitació i malestar. Tant els pallassos de circ com els de l'hospital van provocar diversió, però només els pallassos de l'hospital van provocar, a més, sentiments de transcendència (és a dir, sentir-se privilegiats i apreciats). Les infermeres també van provocar experiències transcendents sense ser divertides. Aquesta investigació mostra que estudis previs subestimaven els estats emocionals provocats pels pallassos de l'hospital, que van més enllà d'una típica resposta d'humor.


info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.