Circ social

Juntxs fem circ

Descripció

Un projecte de circ social en família orientat a mares i fills i/o filles adolescents, que va sorgir del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Sabadell, amb la col·laboració de l’Estruch i l’associació TACC (Taller d'Art, Cultura i Creació). Originalment, el projecte s'anomenava Juntes fem circ: arts escèniques amb perspectiva de gènere.

La demanda de la proposta tenia com a premissa treballar una disciplina artística, alhora que s’oferia un espai, des del que mares i fills/es poguessin compartir i desenvolupar una relació d’igual a igual, millorar el seu vincle i treballar l’autoconeixença, sense que aquest esdevingués un espai terapèutic. És a dir, treballar els llaços afectius, la resolució de conflictes i la millora de la relació a través d’una activitat dirigida, compartint dubtes, inquietuds i pors, en un procés d’aprenentatge conjunt.

Taller d’Art, Cultura i Creació proposava sessions dinamitzades per una professional del circ social i aeri, amb habilitats amb grups i una àmplia trajectòria professional com a docent de tallers d’aquesta disciplina. A les sessions també hi participava una psicòloga social, vinculada a l’associació, per tal de donar suport en les dinàmiques, oferir eines en la resolució de conflictes i abordar continguts que vertebressin l’objectiu de constituir un espai segur.

Es van realitzar dos cicles de tallers, cadascun dels quals amb set sessions de dues hores, durant els anys 2018 i 2019. Hi van participar al voltant de 12 i 15 persones per taller. Es va deixar de fer per manca de finançament. El taller es duia a terme a l’Estruch (de vegades, també a la Vela de l'Estruch), un cop per setmana, a la tarda. L'activitat era gratuïta i algunes de les places eren reservades per a dones i famílies derivades des del SIAD.

Objectius

  • Treballar l’auto coneixença, la creativitat, l’apoderament, el treball en equip i la confiança mútua entre mares i fills/es adolescents mitjançant el circ i les seves disciplines.
  • Donar a conèixer l’Estruch i les arts del circ a famílies, mares, adolescents i ciutadania de Sabadell.

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 3 May 2022