Circ social

El circ arriba al Montseny

Descripció

Programa impulsat per l'Associació de Veïns del Pla del Remei i la formadora en circ Laura Bunyol per oferir tallers de circ a infants (6-12 anys). Les activitats s'ofereixen gratuïtament al Centre Cívic El Montseny, al barri dels Habitatges Montseny de Vic: un entorn on viuen moltes famílies de classe popular i famílies migrants en situació de vulnerabilitat.

La primera edició es va dur a terme entre els mesos d'abril i maig de 2021, amb dos grups, cadascun dels quals va fer quatre sessions. Amb un caràcter molt introductori, s'hi van compartir dinàmiques i aprenentatges per oferir una panoràmica de l'art del circ i la figura de l'artista (entrenament tècnic, cura del cos, activitat física, hàbits saludables, creativitat, treball en equip, cura dels materials...).

El curs 2021-2022, l'activitat s'ha consolidat i s'allarga durant un semestre.

La clau del projecte és l'educació en valors per mitjà del circ: convivència, cooperació, respecte mutu, foment de la llengua catalana per facilitar la integració de les persones migrants, fer amistats, bons hàbits alimentaris (fruita per berenar), etc.

Mentre fan l'activitat, els responsables de l'associació parlen amb les famílies per veure com estan, si necessiten res, practicar el català... com els nens i les nenes passen per diversos tallers a part del de circ, l'associació pot fer seguiment de cada participant i de les famílies per detectar les seves necessitats i gustos, de cara a tenir-ne cura i seguir dissenyant propostes.


L'Associació de Veïns Pla del Remei gestiona les inscripcions, fa seguiment del projecte amb famílies i paga la formadora. L'Ajuntament de Vic facilita la gestió de l'activitat des del Centre Cívic El Montseny. L'entitat Si lo sé no me cuelgo va cedir materials de circ per dur a terme els tallers en la primera edició.

Objectius

  • Un dels objectius de l'associació és la normalització de l'ús del català i fomentar l'aprenentatge de la llengua per facilitar la integració de les famílies en el territori.
  • Tractar amb persones en risc d'exclusió social per facilitar la seva integració en la xarxa de suport del barri.
  • Foment dels valors de la convivència i l'educació emocional (gestió de la frustració, cooperació, respecte i escolta mútua, etc.)
  • Difondre el circ i promoure una activitat física per mitjà de la qual desenvolupar-se personalment.
  • Promoure una alimentació saludable entre els infants, afavorint el consum de fruita.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2021

Ubicació

Vic

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 11 Mar 2022