Circ social

Estiu al barri

Descripció

L’Estiu al Barri és un dels programes estrella impulsats per l'Ajuntament de Barcelona des de Pla de Barris del Besòs i el Maresme, que es realitza des del 2015 i que compta amb la implicació de les entitats i els serveis del barri. Entre altres activitats gratuïtes, diversos estius s'hi han ofert tallers de circ oberts a tots els públics. Originalment, eren facilitats per la companyia Desastrosus Cirkus i, entre 2017 i 2020, per l'equip formatiu de l'Ateneu Popular 9 Barris.

Les activitats es realitzaven a una plaça del carrer Palerm, davant el Col·legi Concepció Arenal, al llarg del període de vacances escolars (juliol-setembre). Una tarda a la setmana s'hi oferia una sessió de circ de dues hores, facilitada per entre tres i quatres formadores, en companyia d'un parell d'educadores de carrer.

L'activitat compta amb una instal·lació amb diversos elements de circ i no requeria inscripció prèvia, sinó que tothom que vulgués (joves, famílies amb infants, etc.) podia apropar-se i participar en qualsevol moment. S'hi tendien a trobar persones veïnes del barri, la població del qual té caràcter multicultural.

Objectius

  • Dinamitzar el barri durant l'estiu.
  • Generar espais de convivència entre el veïnat (multicultural i multiètnic).
  • Donar alternatives de lleure creatives, participatives i no consumistes.
  • Augmentar la sensibilitat davant d’expressions artístiques.
  • Fomentar hàbits de vida saludables i que les competències apreses s’apliquin a la vida quotidiana.

Impulsat per...

Estat

Projecte inactiu

Any d’inici

2015

Any de cessament

2020

Ubicació

Barcelona

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 25 Feb 2022