Circ social

Circ de Mans i Mànigues

Descripció

Aquest projecte es va establir com a col·laboració entre l'escola Encirca't d'Esplai de Circ i Ritxard Gálvez (Panettone Brothers), formador en circ i teatre i educador social en plantilla a centres educatius del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Consistia a oferir tallers de circ a un grup de nois menors (entre 13-17 anys) privats de llibertat, provinents del CE Oriol Badia (Guardiola de Font-Rubí). Els tallers es feien a la carpa d'Esplai de Circ, a Arenys de Munt, un divendres a la tarda al mes, al llarg de dos cursos lectius (2018-2019 i 2019-2020).

Davant la impossibilitat d'aconseguir finançament específic per al projecte, cosa que impedia poder compensar econòmicament a la formadora responsable del taller, es va arribar a un acord d'intercanvi entre les entitats: els joves podrien rebre una hora i dos quarts de classe de circ i, a canvi, dedicarien el mateix temps a fer tasques de manteniment de la carpa.

El projecte ‘Circ de Mans i Mànigues’ creava un espai d’actuació on poder incidir en els aspectes educatius que es poden treballar tant en el marc d'un centre de justícia juvenil com en el d'un projecte de circ social: un espai on l'aprenentatge tècnic i artístic (acrobàcia, malabars, aeris, equilibris, clown...) esdevenia un mitjà per a l'adquisició d'hàbits positius per a la salut física i psicològica, així com per al desenvolupament de valors, actituds i competències per a la vida.

Objectius

  • Prendre consciència sobre el valor de l’intercanvi que no implica transacció econòmica.
  • Entendre la necessitat d’esforçar-se per aconseguir els nostres objectius.
  • Donar a conèixer alternatives lúdiques.
  • Treballar diferents tècniques de circ com poden ser l’acrobàcia, els aeris, la manipulació d’objectes i l’equilibri sobre objectes.

Impulsat per...

Estat

Projecte inactiu

Any d’inici

2018

Any de cessament

2020

Ubicació

Arenys de Munt

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 3 Mar 2022