Formulari d’edició

Circ de Mans i Mànigues

Útima actualització: 3 Mar 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del projecte: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el projecte a CircSocial.cat.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el teu projecte no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia de projecte creus que s'ajustaria millor.
  • Imatge: Preferiblement, horitzontal i en format jpg o jpeg. Amplada mínima recomanada: 1458 px. Si la fitxa ja contenia una imatge, no t'apareixerà en el formulari d'edició, però introdueix el nou arxiu i substituirem la imatge.
  • Vídeo: Només s'accepten enllaços a Vimeo o Youtube. Si la fitxa ja contenia un vídeo, no t'apareixerà la seva URL al formulari d'edició, però introdueix el nou enllaç i substituirem el vídeo.
  • Any d'inici: L'any en el qual es va iniciar el projecte.
  • Estat: Marca l'opció "Actiu" si el projecte encara està en funcionament. En cas que el projecte hagi finalitzat, marca "Inactiu".
  • Any de finalització: L'any en el qual va cessar l'activitat del projecte (aquesta casella només apareix si es marca l'opció d'Estat "Inactiu" en l'apartat anterior).
  • Ubicació: Indica l'adreça de l'espai on s'executa el projecte. En cas que es dugui a terme a múltiples espais, fes clic en el símbol "+" per afegir més adreces o localitzacions. Si ho consideres oportú, en lloc d'adreces específiques pots introduir-hi el nom del territori on es desenvolupi el gruix de l'activitat (p. ex. municipi, província, comunitat autònoma o país) o l'adreça de la seu de l'entitat responsable.
  • Descripció: Aquest serà el cos principal de la fitxa del projecte a CircSocial.cat. Introdueix-hi tota aquella informació que consideris rellevant per explicar-lo, de forma sintètica. Recomanem incloure-hi: breu descripció general, perfil de les participants, temporalització (organització de l'activitat en el temps) i alguna pinzellada sobre la metodologia emprada.
  • Objectius: Detalla quins són els objectius principals del projecte.
  • Entitats impulsores: Indica el nom de l'entitat o de les entitats que fan possible el projecte. Si alguna d'aquestes entitats disposa de fitxa pròpia en el Fons d'Entitats de CircSocial.cat, hi indexarem la fitxa del projecte perquè quedin vinculades.
  • Per a més informació: Anota-hi totes aquelles dades de contacte que vulguis fer públiques a la fitxa del projecte (telèfon, correu electrònic, pàgina web, enllaços a xarxes socials, etc.) o enllaços a webs relacionades amb el projecte. Si la fitxa ja contenia informació d'aquest tipus, no t'apareixerà al formulari d'edició, però introdueix les dades que consideris oportunes i les modificarem.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.
Link a Youtube o Vimeo

Aquest projecte es va establir com a col·laboració entre l'escola Encirca't d'Esplai de Circ i Ritxard Gálvez (Panettone Brothers), formador en circ i teatre i educador social en plantilla a centres educatius del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Consistia a oferir tallers de circ a un grup de nois menors (entre 13-17 anys) privats de llibertat, provinents del CE Oriol Badia (Guardiola de Font-Rubí). Els tallers es feien a la carpa d'Esplai de Circ, a Arenys de Munt, un divendres a la tarda al mes, al llarg de dos cursos lectius (2018-2019 i 2019-2020).

Davant la impossibilitat d'aconseguir finançament específic per al projecte, cosa que impedia poder compensar econòmicament a la formadora responsable del taller, es va arribar a un acord d'intercanvi entre les entitats: els joves podrien rebre una hora i dos quarts de classe de circ i, a canvi, dedicarien el mateix temps a fer tasques de manteniment de la carpa.

El projecte ‘Circ de Mans i Mànigues’ creava un espai d’actuació on poder incidir en els aspectes educatius que es poden treballar tant en el marc d'un centre de justícia juvenil com en el d'un projecte de circ social: un espai on l'aprenentatge tècnic i artístic (acrobàcia, malabars, aeris, equilibris, clown...) esdevenia un mitjà per a l'adquisició d'hàbits positius per a la salut física i psicològica, així com per al desenvolupament de valors, actituds i competències per a la vida.

  • Prendre consciència sobre el valor de l’intercanvi que no implica transacció econòmica.
  • Entendre la necessitat d’esforçar-se per aconseguir els nostres objectius.
  • Donar a conèixer alternatives lúdiques.
  • Treballar diferents tècniques de circ com poden ser l’acrobàcia, els aeris, la manipulació d’objectes i l’equilibri sobre objectes.
Ex. xarxes socials, telèfon, mail...

info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.