Recurs · Manuals i guies

Social Circus Trainer's Guide

description Accedeix al recurs

Descripció

Cirque du Soleil™ és una companyia internacional amb seu al Quebec (Canadà) dedicada a la creació, producció I distribució d’obres artístiques.

A principis de la dècada dels 90 van començar a treballar sobre la idea de generar una model d’intervenció social per mitjà de l’educació circense com a alternativa educacional per a joves en risc d’exclusió, en la línia del que avui anomenem circ social. En aquest sentit, Cirque du Soleil i l’agència de cooperació internacional Jeunesse du Monde es van unir per crear el programa Cirque du Monde™ program, oferint els seus primers cursos l’any 1995.

Generalment, el model del Cirque du Monde proposa que les activitats siguin dirigides en tàndem per una persona experta en circ i una en treball social o similar. Aquest manual (publicat l’any 2012 i revisat l’abril de 2013), recull l’entrenament bàsic que haurien d’assumir totes dues figures, entre altres informacions i recomanacions per impulsar projectes de circ social (p. ex. organització dels tallers, gestió de conflictes, rols de l’equip formatiu, etc.).

Autoria

Michel Lafortune (ed.)

Any de publicació

2013

Detalls de publicació

Editat a Canadà per: Cirque du Soleil. Versió d'abril de 2013.

Idioma

Anglès

Temàtica

Circ social, Formació, Disseny de projectes, Planificació, Treball social

Identificador

ISBN: 978-2-923847-10-8

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 3 May 2022