Recurs · Articles

Social Circus for People with Disabilities: A Video Analysis through the Lens of the MOHO

description Accedeix al recurs

Descripció

El circ social és una branca del circ que se centra principalment en el desenvolupament personal i comunitari, en lloc d'un nivell tècnic professional que requereix el circ tradicional. El circ social implica els participants en activitats de circ com ara malabars i acrobàcies amb finalitats terapèutiques com ara crear confiança o desenvolupar habilitats per a la vida. Tot i que hi ha un cos creixent de literatura al voltant del circ social, actualment hi ha una literatura limitada que explora la interfície entre el circ social i la teoria de la teràpia ocupacional.

Aquest estudi té com a objectiu examinar exemples existents de circ social per a persones amb discapacitat (a través de vídeos de YouTube) a través de la lent del Model of Human Occupation (MOHO) per considerar el vincle entre el circ social i la pràctica contemporània de teràpia ocupacional.

L'estudi va utilitzar l'anàlisi de vídeo com a metodologia guia. Es va realitzar una anàlisi temàtica qualitativa en dues parts de transcripcions d'àudio de vídeo de YouTube i text en pantalla, així com l'anàlisi visual de les imatges corresponents.

Els resultats suggereixen que el circ social ofereix a les persones amb discapacitat oportunitats de participar activament i experimentar la dignitat del risc, la independència i l'autonomia, en un entorn segur i inclusiu, entre d'altres. Com a activitat altament flexible (en estructura, temps, tasques, resultats i entorns), el circ social va donar cabuda a les diferències de capacitats i va oferir oportunitats per al desenvolupament d'habilitats, tant específiques del circ com generalitzables a la vida quotidiana. El circ social va permetre a les persones amb discapacitat formar noves identitats com a artistes, amics i membres d'una comunitat.

El circ social ofereix un mitjà únic per assolir i assolir amb èxit una àmplia gamma de resultats ocupacionals per a persones amb i sense discapacitat en diversos entorns. L'ús d'una lent de teràpia ocupacional va permetre conèixer els entorns del circ social, el desenvolupament de la identitat i la transferència d'habilitats circenses a tasques i ocupacions quotidianes, que no eren reconegudes anteriorment a la literatura del circ social. Les nostres troballes donen suport a la implementació i la col·laboració del circ social dins de la pràctica contemporània de teràpia ocupacional.

Autoria

Bianca A. D. Thompson, Kieran Broome

Any de publicació

2021

Detalls de publicació

Bianca A. D. Thompson, Kieran Broome, "Social Circus for People with Disabilities: A Video Analysis through the Lens of the MOHO", Occupational Therapy International, vol. 2021, Article ID 6628482, 10 pages, 2021.

Idioma

Anglès

Temàtica

Circ Social, Teràpia Ocupacional, Discapacitat, Diversitat Funcional

Identificador

DOI: https://doi.org/10.1155/2021/6628482

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 25 Oct 2022