Recurs · Articles

Arte y empowerment. Las prácticas artísticas colectivas, su potencialidad y alcances

description Accedeix al recurs

Descripció

Aquest treball es proposa indagar la relació l'art i el concepte d'empoderament. A aquest efecte, es realitza la distinció entre art culte o erudit, art de masses i art popular, per a aprofundir en aspectes d'aquest últim. Es vinculen les pràctiques artístiques col·lectives d'art popular amb el concepte d'artista i d'empoderament per a aprofundir en les potencialitats i abastos de les mateixes en el desenvolupament de canvis psicosocials i comunitaris.

Des d'una metodologia qualitativa, s'analitzen les pràctiques artístiques col·lectives a través de vinyetes, les quals s'extreuen de la participació de qui escriu en dues organitzacions socials. Aquestes organitzacions es troben en l'àrea metropolitana de Buenos Aires (Argentina) i es denominen El Serial Timbala (Moreno) i Florir (Sol i Verd, Josep C. Pau). De la primera es tenen en compte alguns resultats obtinguts del projecte d'Escola d'Art Popular de l'any 2008. De la segona, es prenen alguns resultats inicials dels tallers que es desenvolupen des de març del 2009 a la Casa de la Mujer i en el Centro “Todos juntos”.

Autoria

Carolina Wajnerman

Any de publicació

2009

Detalls de publicació

Wajnerman, Carolina (2009). Arte y empowerment. Las prácticas artísticas colectivas, su potencialidad y alcances. V Jornadas de Jóvenes Investigadores. Instituto de Investigaciones Gino Germani, Facultad de Ciencias Sociales, Universidad de Buenos Aires, Buenos Aires.

Idioma

Castellà

Temàtica

Art popular, Empoderament, Art, Art social, Pràctiques artístiques col·lectives

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 7 Mar 2022