Circ social

Taller de Circ Imagina't

Descripció

Taller infantil de circ facilitat per l'equip de Kanaya Circ en col·laboració amb la Fundació Mans a les Mans, que mira de donar resposta a les necessitats d'infants i joves en situació de vulnerabilitat social per mitjà d'oportunitats educatives i formatives als barris de la Marina (Districte Sants-Montjuïc, Barcelona).

Segons dades de 2021, la taxa de l'alumnat que té estudis superiors a la Marina del Prat Vermell – AEI Zona Franca és d'un 10,9% i d'un 17,1% a la Marina de Port. La diferència és significativa quan es comparen aquestes xifres amb les mitjanes del conjunt del districe (28,9%) i de la ciutat (33,9 %).

Les activitats de circ es realitzen a la seu del Servei de Dinamització Imagina't per a infants i joves, al barri Cases Barates, que ofereix reforç escolar i tallers diversos establint col·laboracions amb entitats externes per dur a terme les tasques educatives. Concretament, els tallers de circ s'ofereixen els dissabtes al matí, en sessions de dues hores, entre els mesos d'octubre i juny. L'alumnat són persones d'entre 5 i 12 anys d'edat que venen derivades per educadors i educadores socials. L'any 2021 hi van participar 20 persones.

Els pilars fonamentals de cada sessió són el joc, les tècniques de circ i els espais de creació individual i col·lectius. Al final de cada classe es duu a terme una avaluació grupal amb la finalitat de resoldre conflictes, reforçar verbalment els aprenentatges i escoltar les necessitats i preferències dels participants de cara a planificar les activitats futures. Tractant-se de nens i nenes en situació de vulnerabilitat social, les activitats es realitzen amb l'acompanyament d'un educador social que ofereix recolzament en els casos que requereixen més atenció i que contribueix a garantir a un seguiment més pròxim i assertiu a qui el necessiti.

L'avaluació de cada cas es fa col·laborativament entre l'educador social i el formador de circ, així com la definició dels objectius del projecte i les modificacions particulars de les activitats quan són necessàries. Així mateix, es manté un contacte estret amb les famílies.

Objectius

  • Potenciar habilitats socials i emocionals.
  • Fomentar la creativitat.
  • Reforçar el treball en equip.
  • Desenvolupar la coordinació motriu.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2019

Ubicació

Barcelona

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 3 Mar 2022