Circ i educació

Circ en moviment

Descripció

"Circ en moviment" és una assignatura optativa que s'ofereix a alumnes de 1r d'ESO de l'Institut-Escola Trinitat Nova.

Aquesta és una proposta de formació en circ dins del currículum escolar que neix amb l’afany de donar una resposta integrada a partir de la corresponsabilització i la implicació del conjunt d’agents i serveis del barri de Trinitat Nova. Es tradueix en una proposta de formativa conjunta desenvolupada entre l’Institut Escola Trinitat Nova (ieTN) i l’Ateneu Popular 9 Barris amb el suport de l’Agència de la Salut Pública.

Per altra banda, cal assenyalar que una part de les sessions de circ es dediquen a travar un espai intergeneracional en que participen els infants del Circ en Moviment juntament amb les participants del projecte Gran Circ. En aquest espai, construeixen conjuntament una intervenció artística per la Festa Major de Trinitat Nova.

L’equip educatiu està format per tres referents: 2 formadors/es de circ que vetllen tant pel desenvolupament del procés creatiu, com per l’assoliment del nivell tècnic necessari; i un docent del centre educatiu que té rol actiu, tant en la construcció prèvia de les propostes com durant el desenvolupament de les sessions. D’aquesta manera es preveuen també algunes sessions preparatòries compartides entre l’equip de l’Ateneu i els docents dels centres participants.

Objectius

A partir de l’Objectiu General de conèixer i experimentar el procés creatiu des de diferents perspectives, es despleguen un seguit d’objectius específics que es presenten a continuació classificats per àrees:

Àrea Formativa:
  • Desvetllar interessos artístics i culturals.
  • Facilitar el coneixement bàsic de les diferents tècniques de circ i del circ com a disciplina física i artística.
Àrea Social i Comunitària:
  • Apropar l’alumnat i les seves famílies als recursos i equipaments del barri, generant participació activa i de continuïtat.
  • Crear xarxa i consolidar la relació entre centres educatius i agents/entitats culturals del territori
Àrea física i emocional:
  • Millorar el benestar físic, emocional i relacional de l’alumnat participant.
  • Treballar la consciència del propi cos i del propi espai, així com la consciència del cos i de l’espai de l’altre, com a element relacional.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2017

Ubicació

Barcelona

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 9 May 2022