Formulari d’edició

Enfortim les arts comunitàries: Una anàlisi exploratòria de les pràctiques d’arts comunitàries a la ciutat de Barcelona.

Útima actualització: 25 Jan 2023
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del recurs: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el recurs a CircSocial.cat. Ha de correspondre al títol original del document o del recurs.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el recurs que vols introduir no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia creus que s'ajustaria millor.
  • Enllaç al recurs: Si el recurs està disponible en línia, enganxa-hi l'enllaç corresponent (URL: https://...). També ens pots fer arribar documents mitjançant enllaços a algun sistema d'emmagatzematge o transferència d'arxius (Drive, Dropbox, WeTransfer, Mega, etc.).
  • Autoria: Introdueix el nom i els cognoms de les autores del recurs, o en el seu defecte el nom de l'entitat responsable.
  • Any de publicació: L'any en el qual es va publicar el document.
  • Detalls de publicació: Fa referència a tota aquella altra informació que puguis donar-nos sobre el recurs. En el cas d'un llibre, per exemple: editorial,  lloc de publicació, col·lecció a la qual pertany...; en el cas d'una pel·lícula: productora, distribuïdora, país de producció, etc.
  • Idioma: La llengua en la qual es presenta el recurs. Si no apareix l'opció d'idioma que busques, si us plau, indica'ns l'idioma a l'apartat "Comentaris" que trobaràs al final del formulari. 
  • Temàtica: Indica'ns de forma sintètica amb quins temes entronca el recurs (per exemple: feminismes, diversitat funcional, circ socioeducatiu,  avaluació d'impactes, artteràpia, etc.). Farem servir aquesta informació per crear un seguit de paraules clau que en facilitin la cerca a CircSocial.cat.
  • ISBN: Si el document té un codi ISBN associat, si us plau, copia'l en aquest apartat.
  • Descripció del recurs: Col·labora proposant un text de presentació per al recurs que en resumeixi els continguts principals o altra informació d'interès.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.

El grup de treball Enfortim les arts comunitàries parteix de la jornada i del taller desenvolupat per Artibarri l’11 d’abril de 2019 anomenat Com enfortim les arts comunitàries, en el marc de les Jornades 2019 de Cultura Viva. Fruit d’ aquesta jornada es va proposar un grup de treball i exploració sobre un possible prototip de taula o organisme de treball sobre polítiques culturals i arts comunitàries. Aquesta iniciativa parteix dels resultats marcats per tal de assolir dos objectius:

Elaborar un marc conceptual sobre el que ha de ser l’objecte de la futura Comissió d’arts comunitàries a nivell de ciutat, a partir d’un treball de documentació i de l’intercanvi amb expertes sobre pràctiques d’arts comunitàries, polítiques culturals de proximitat, cultura i desigualtats socials.
Realitzar un primer mapatge d’entitats, projectes, equipaments i institucions vinculades a pràctiques artístiques de tipus comunitari d’acord al marc conceptual prèviament establert.
El mapeig i el marc conceptual pretenen ser una primera exploració generalista, com eines obertes que es treballaran més exhaustivament a la futura comissió.

Accions
Fase 1. Treball de camp i mapeig. Identificació de pràctiques i anàlisi, entrevistes a informants de barris i projectes, reunions amb expertes (3 persones) i construcció de criteris.

Fase 2. Buidatge i sistematització de fitxes i construcció de mapa en línia.

Fase 3. Document final, primer mapa de treball i presentació.

Participants
Entitats que formen part d'Artibarri, altres entitats d'àmbit comunitari, arts comunitàries i polítiques de proximitat que formaran part del primer mapa i exploració (unes quaranta iniciatives, experiències o programes).


info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.