Formulari d’edició

Circ i Salut. Una intervenció de salut comunitària per a adolescents, basada en l'educació per a la salut i tècniques de circ

Útima actualització: 24 Oct 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del recurs: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el recurs a CircSocial.cat. Ha de correspondre al títol original del document o del recurs.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el recurs que vols introduir no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia creus que s'ajustaria millor.
  • Enllaç al recurs: Si el recurs està disponible en línia, enganxa-hi l'enllaç corresponent (URL: https://...). També ens pots fer arribar documents mitjançant enllaços a algun sistema d'emmagatzematge o transferència d'arxius (Drive, Dropbox, WeTransfer, Mega, etc.).
  • Autoria: Introdueix el nom i els cognoms de les autores del recurs, o en el seu defecte el nom de l'entitat responsable.
  • Any de publicació: L'any en el qual es va publicar el document.
  • Detalls de publicació: Fa referència a tota aquella altra informació que puguis donar-nos sobre el recurs. En el cas d'un llibre, per exemple: editorial,  lloc de publicació, col·lecció a la qual pertany...; en el cas d'una pel·lícula: productora, distribuïdora, país de producció, etc.
  • Idioma: La llengua en la qual es presenta el recurs. Si no apareix l'opció d'idioma que busques, si us plau, indica'ns l'idioma a l'apartat "Comentaris" que trobaràs al final del formulari. 
  • Temàtica: Indica'ns de forma sintètica amb quins temes entronca el recurs (per exemple: feminismes, diversitat funcional, circ socioeducatiu,  avaluació d'impactes, artteràpia, etc.). Farem servir aquesta informació per crear un seguit de paraules clau que en facilitin la cerca a CircSocial.cat.
  • ISBN: Si el document té un codi ISBN associat, si us plau, copia'l en aquest apartat.
  • Descripció del recurs: Col·labora proposant un text de presentació per al recurs que en resumeixi els continguts principals o altra informació d'interès.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.

Recerca premiada com a millor treball de final de grau.

Les intervencions comunitàries dirigides a adolescents amb baix nivell socioeconòmic són efectives per fomentar l’educació per a la salut mitjançant dinàmiques de grup. Alguns del beneficis trobats són l’augment de la capacitat de resiliència, l’autoestima, el suport social percebut, la disminució del consum de tòxics i l’increment d’hàbits saludables. Segons l’evidència, la pràctica d’activitats de circ proporciona aquests mateixos beneficis de manera implícita. Objectius: Millorar la qualitat de vida, la capacitat de resiliència, l’autoestima i el suports social percebut; disminuir el consum de tòxics i regular l’IMC i l’índex del greix corporal en els adolescents intervinguts. Metodologia: Estudi quasiexperimental realitzat en 24 adolescents d’entre 13-16 anys residents al barri de la Mariola (Lleida). La intervenció estarà avaluada mitjançant les escales Kindl, Wagnild & Young, Rosenberg, Zimet i CRAFFT, així com amb el càlcul de l’IMC i percentatge de greix corporal. Conclusions: En conseqüència a l’evidència trobada, es proposa una intervenció comunitària amb sinergia entre l’educació sanitària i els tallers de circ per a adolescents amb baix nivell socioeconòmic.


info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.