Recurs · Treballs acadèmics

Circ i Salut. Una intervenció de salut comunitària per a adolescents, basada en l'educació per a la salut i tècniques de circ

description Accedeix al recurs

Descripció

Recerca premiada com a millor treball de final de grau.

Les intervencions comunitàries dirigides a adolescents amb baix nivell socioeconòmic són efectives per fomentar l’educació per a la salut mitjançant dinàmiques de grup. Alguns del beneficis trobats són l’augment de la capacitat de resiliència, l’autoestima, el suport social percebut, la disminució del consum de tòxics i l’increment d’hàbits saludables. Segons l’evidència, la pràctica d’activitats de circ proporciona aquests mateixos beneficis de manera implícita. Objectius: Millorar la qualitat de vida, la capacitat de resiliència, l’autoestima i el suports social percebut; disminuir el consum de tòxics i regular l’IMC i l’índex del greix corporal en els adolescents intervinguts. Metodologia: Estudi quasiexperimental realitzat en 24 adolescents d’entre 13-16 anys residents al barri de la Mariola (Lleida). La intervenció estarà avaluada mitjançant les escales Kindl, Wagnild & Young, Rosenberg, Zimet i CRAFFT, així com amb el càlcul de l’IMC i percentatge de greix corporal. Conclusions: En conseqüència a l’evidència trobada, es proposa una intervenció comunitària amb sinergia entre l’educació sanitària i els tallers de circ per a adolescents amb baix nivell socioeconòmic.

Autoria

Rubén García Piqué

Any de publicació

2017

Detalls de publicació

Treball de final de grau de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Lleida. Publicat a Àgora d'Infermeria, 2017 (81), 21,1, 5-22.

Idioma

Català

Temàtica

Circ Social, Educació, Salut, Comunitària, Adolescents

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 24 Oct 2022