Recurs · Manuals i guies

A Guide to the Study of Wellbeing Effects from Circus

description Accedeix al recurs

Descripció

[Adaptat de la introducció del document:]

El circ té molts beneficis. És molt probable que tothom que hagi donat classes de circ o que treballi en el camp del circ social estigui d'acord amb aquesta senzilla afirmació. Els participants notaran els efectes sobre el seu benestar en diversos moments. Malgrat això, quan és el moment de trobar finançament per a l'activitat, les organitzacions de circ sempre estan lluitant amb el mateix problema: com es poden presentar de manera convincent tots aquests beneficis als possibles finançadors?

El projecte Effective Circus (2011–2014) va començar a buscar la solució amb l'ajuda de sis circs participants i una empresa especialitzada en la recerca de serveis de benestar. El projecte va organitzar activitats educatives de circ a diversos municipis. L'estudi dels efectes de l'activitat del circ es va realitzar utilitzant diferents mètodes i públics objectiu. Sorin Sirkus a Tampere, SirkusUnioni a Turku, Sirkus Magenta a Vantaa, Oulun Tähtisirkus a Oulu, Centre Cultural Pii Poo a Lempäälä i Monitaideyhdistys Piste a la regió de Lapònia van ser col·laboradors valuosos en el desenvolupament de l'activitat que va donar lloc a la publicació complementària They’re Smiling from Ear to Ear – Wellbeing Effects of Social Circus.

Estudiar els efectes beneficiosos de la pràctica del circ, o de qualsevol altra activitat cultural, no ha de ser tan intimidatori com pot semblar per a moltes persones. Tot el que cal fer és planificar bé la recerca i dur-la a terme de manera sistemàtica. Aquest llibret és un bon lloc per començar investigant els efectes de la vostra activitat.


Autoria

Katri Kekäläinen, Sofia-Charlotta Kakko, Effective Circus Project

Any de publicació

2013

Detalls de publicació

Escrit per: Riitta Kinnunen i Jukka Lidman (Social Development Co Ltd), Sofia-Charlotta Kakko (Effective Circus Project) i Arsi Veikkolainen (The Third Source).

Publicat per: Centre for Practise as Research in Theatre, School of Communication, Media and Theatre, University of Tampere.

Idioma

Anglès

Temàtica

circ social, avaluació, beneficis, recerca

Identificador

ISBN: 978-951-44-9325-6 (pdf)

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 3 May 2022