Circ social

Micel·li

Descripció

MICEL·LItallers de circ inclusiu per la cohesió social i comunitària

El projecte MICEL·LI, tallers de circ inclusiu per la cohesió social i comunitària és el projecte amb el què La Crispeta va guanyar els Premis Fem de Mataró 2023 a la millor iniciativa per generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat. Aquest projecte vol proporcionar eines i recursos a persones que es troben en situació de vulnerabilitat i/o risc d'exclusió social, a través de propostes de tallers de circ adaptats a les necessitats dels i de les participants.

Per fer-ho el col·lectiu compta amb l’assessoria de CircA, associació artística circense dedicada a la producció d’aparells modulars i experta en formació de malabars adaptats i de CIPAC, Centre d'Investigació Pedagògica d'Arts del Circ.

El projecte compta amb 3 fases: 

  • La primera fase és el moment de familiarització dels col·lectius implicats amb els materials, les activitats i les metodologies implementades, on les components de La Crispeta poden conèixer les persones i estudiar-ne les necessitats.

  • En la segona fase s’adjunten diferents col·lectius per començar a teixir xarxes de col·laboracions i potenciar el respecte mutu, l'escolta activa i l'observació i l’aprenentatge mutu.

  • La tercera fase es materialitza en un taller compartit entre tots els col·lectius per a una posada en comú dels aprenentatges i les noves dinàmiques generades dins de Cronopis Espai de Circ de Mataró. L’objectiu d’aquesta evolució del projecte és estimular la cohesió i unió comunitària entre col·lectius participants.

La Crispeta treballa també per a la construcció d’espais segurs que passa per l’elaboració de protocols per al tracte de la diversitat dels col·lectius amb els quals es treballa: s’ha elaborat un protocol de gènere i de llenguatge inclusiu per a la presentació i el desenvolupament dels tallers amb el col·lectiu Furia Trans Autònoma Maresme i se segueix un protocol de prevenció i tracte amb menors que hagin pogut patir abús sexual infantil, generat i assessorat per l’associació La Senda.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2022

Ubicació

Mataró

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 8 Jul 2024