Formació de formadors/es

Formació de formadors/es en Circ Social

Descripció

Programa formatiu per l’aprenentatge d’habilitats pedagògiques per a la intervenció social i la construcció de relacions comunitàries a través del circ.

Va ser desenvolupada per l’equip pedagògic de l’Ateneu Popular 9 Barris –amb prop de trenta anys d’experiència en la intervenció educativa a través del circ–, en estreta col·laboració amb el Departament d’Acció Social de Cirque du Soleil i en associació amb la xarxa de formació i circ social Caravan. A més, ha estat reconeguda com a formació d'interès pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya per establir nous models de referència educativa.

La formació es desenvolupa al llarg de 6 etapes, en cap de setmana, durant un curs lectiu.

El programa es va crear en coordinació amb la xarxa internacional Caravan, a partir de l’estudi del perfil del formador de circ social (2008) i de les competències necessàries per desenvolupar la seva activitat educativa. La investigació, sustentada per la Comissió Europea, i conduïda per la Universitat Lliure de Brussel•les (2009-2010) i la Universitat de Lovaina (2012-2014), va possibilitar la creació d’aquesta formació per a educadors de circ social que es du a terme en diferents països.

Objectius

Amb aquest curs adreçat a artistes, docents i professionals de l’àmbit social i comunitari, es vol respondre a la necessitat d’aprendre eines teòriques i pràctiques enfocades a la construcció de relacions comunitàries i a la intervenció socioeducativa.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2015

Ubicació

Barcelona

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 25 Oct 2022