Circ social

El Circ com a eina educativa

Descripció

Tallers de circ i teatre dirigits a persones menors d'edat en règim tancat o semiobert a centres educatius del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Les activitats, que es duen a terme una tarda a la setmana durant un curs lectiu (octubre-juny), són impulsades per Ritxard Gálvez, de la companyia Panettone Brothers, que des de 2013 ha treballat com a educador social en aquests centres.

Entre 2013 i 2020, al CE Oriol Badia (Guardiola de Font-Rubí) l'activitat es realitzava amb nois entre 13 i 18 anys. Entre el 2018 i el 2020, aquesta iniciativa va derivar en el projecte Circ a Mans i Mànigues, fruit de la col·laboració amb Encirca't Esplai de Circ, amb seu a Arenys de Munt.

Des de novembre de 2020 es duen a terme tallers amb noies del CE Til·lers (Mollet del Vallès), facilitats pel mateix Ritxard Gálvez, en els quals aprenen a fer equilibris sobre objectes, malabars i teatre. Les sessions s'ofereixen al llarg del curs lectiu amb una sessió setmanal d'una hora i dos quarts. En ocasions, el procés formatiu pot culminar en una mostra de caràcter intern.

Objectius

  • Que el grup de participants s'ho passi bé mitjançant el circ i el teatre.
  • Treballar les capacitats motores (equilibri, manipulació, etc.)
  • Cultivar la concentració.
  • Al CE Oriol Badia: oferir un recurs educatiu o formatiu que pot esdevenir orientació laboral.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2013

Ubicació

Guardiola de Font-Rubí, Mollet del Vallès

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 3 Mar 2022