Circ social

Descobrim el circ a Centres de Justícia Juvenil

Descripció

Programa socioeducatiu per mitjà de tallers de circ dins de programes de reinserció a centres educatius de justícia juvenil. Es realitzava amb joves d'entre 14 i 18 anys en règim penitenciari, de vegades en grups segons sexe. El programa es va dur a terme al Centre Educatiu Juvenil Can Llupià de Barcelona (2018 i 2019), el Centre Educatiu Juvenil L'Alzina de Plau-Solità i Plegamans (2020) i al Centre Educatiu Els Til·lers de Mollet del Vallès (2018 i 2020); en aquest darrer cas, amb persones privades de llibertat amb patologies mentals.

Les intervencions activaven les possibilitats i potencialitats de les arts del circ com a mitjà per a la transformació de la realitat quotidiana i la millora de la qualitat de vida de les persones participants. A través del joc, es generava un espai de confiança i seguretat on treballar capacitats com l’esforç, el treball en equip, la superació o l'autoestima, així com, en general, hàbits físics i socials saludables.

Apostant per la coordinació i col·laboració entre les formadores de circ i l'equip educatiu dels centres, el programa d'activitat va variar segons el centre i el curs, havent durat entre un mes i mig i sis mesos, amb sessions regulars d'entre una hora i dos quarts i dues hores, aproximadament.


Objectius

  • Promoure el benestar dels participants i fomentar la seva reinserció a la societat.
  • Millorar l'esquema corporal i psicomotor treballant de forma lúdica i explorant el circ com a eina d'expressió i comunicació.
  • Cultivar la convivència i el respecte mutu.
  • Potenciar la capacitat d'esforç i l'assumpció de responsabilitat en el procés personal per millorar l’autoconcepte de les participants.
  • Oferir alternatives de lleure creatives, participatives i no consumistes.
  • Fomentar hàbits de vida saludables i que les competències apresses s’apliquin a la vida quotidiana.

Impulsat per...

Estat

Projecte inactiu

Any d’inici

2018

Any de cessament

2020

Ubicació

Barcelona, Palau-Solità i Plegamans, Mollet del Vallès

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 2 Mar 2022