Circ social

Circus Time

Descripció

El projecte Circus Time neix de la mà de Kanaya Circ i Serveis Socials de L'Hospitalet de Llobregat amb el propòsit d'oferir un espai d'oci alternatiu i treball social amb el col·lectiu de joves en risc d'exclusió del barri Blocs Florida. És tracta d'una activitat de circ social gratuïta que es finança des de Serveis Socials i el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida.

S'ofereixen tallers de circ a adolescents i joves, als quals s'ofereix un espai de trobada, llibertat, transformació i aprenentatge. Tenen prioritat d'accés els joves residents al barri i hi arriben per derivació de Serveis Socials, arrel d'un triatge fet pels seus agents, que fan seguiment dels participants i de les seves casuístiques particulars.

L'activitat es desenvolupa al llarg del curs escolar, dues hores un dia a la setmana, fora de l'horari lectiu. Acabat el curs, s'organitza un casal d'estiu durant una setmana, de forma intensiva, que serveix per recollir el treball tècnic de tot l'any, consolidar els vincles i tancar el recorregut anual. S'hi treballen quatre branques tècniques: malabars, equilibris, acrobàcia i aeris. Les activitats són facilitades en tàndem: un/a formador/a de circ i un/a educador/a social.

Alguns dels participants han participat a diverses edicions del programa i, actualment, segueixen formant-se, fent espectacles i oferint tallers de circ a altres escoles i entitats de la ciutat, contribuint a crear vincles, desestigmatitzar i sentir-se partícipeps de la vida cultural de la ciutat.

Els tallers es duen a terme a l'Institut Eduard Fontseré de La Florida, tot i que també es fan sortides de forma habitual (un mínim de dues cada trimestre) per fer actuacions o participar de la vida cultural de la ciutat com a espectadors.

Circus Time va rebre el Premi Zirkòlika de Circ Social 2020.


Objectius

  • Integració en el grup: s'hi treballen aspectes relacionals amb joves que sovint tenen dificultats o carències de xarxa d'amistats o afectives.
  • Desestigmatitzar: des de l'institut o des de les seves famílies sovint són vistos com a conflictives, incapaces, tímides, etc. Quan fan actuacions públiques o mostres la impressió que té la comunitat sobre elles canvia.
  • Objectius generals del circ social: potenciar l'autoestima, estimular la creativitat com a valor de vida i davant les problemàtiques quotidianes, gestió de la frustració, suport mutu, etc.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2018

Ubicació

L'Hospitalet de Llobregat

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 23 Feb 2022