Creació comunitària o participativa

Cabaret Jove

Descripció

El Cabaret Jove neix de la voluntat d'oferir un espai als i les joves de l'escola Encirca't perquè exhibeixin números de circ. Aquestes peces també les presenten, posteriorment, a trobades d'escoles i fires a escala catalana, estatal i, de vegades, internacional.

El projecte fomenta la participació voluntària dels i les joves, oferint la possibilitat d'assumir diversos rols relacionats amb la creació i la producció de les mostres, que es duen a terme de forma col·lectiva. En tant que són els creadors i creadores íntegres de l'espectacle, transiten per totes les etapes del procés: planificació de la temàtica o fil conductor, preparació del guió, assajos i entrenaments, cerca o composició musical, creació del vestuari i l’escenografia, planificació de la comunicació, gestió de la venda d’entrades i accés, i la dinamització i posada en escena de l’espectacle. En aquest sentit, el projecte dona cabuda no només a joves artistes o practicants de circ, sinó també a d’altres que vulguin posar el seu gra de sorra en aspectes tècnics o comunicatius, per exemple.

El projecte ofereix sis places per a alumnes de l'escola, a partir de 12 anys, que tinguin coneixements bàsics en tècniques de circ i disponibilitat per assajar dos dies a la setmana. Si hi ha un major nombre de persones interessades a participar-hi, es fa una selecció de participants per assumir els rols d'intèrpret i la resta poden optar a encarregar-se de tasques de producció, escenografia, vestuari, etc. El grup de participants és acompanyat al llarg del procés per dues formadores de circ i una dinamitzadora.

La participació i creació del cabaret té com a incentiu el participar a les trobades i fires de circ a les qual ens conviden, visibilitzant la tasca social, educativa i artística que realitza l’Associació Cultural Esplai de Circ.

La Federació d'Ateneus de Catalunya i el Centre Moral d'Arenys de Munt col·laboren amb el finançament de la producció i de les accions de comunicació del projecte.

El projecte Cabaret Jove va guanyar el Premi Ateneus 2020 en la modalitat "Jove, proposa!".

Objectius

  • Donar a conèixer el circ i el talent jove mitjançant una mostra en forma de cabaret.
  • Potenciar les qualitats físiques i artístiques dels i les participants del projecte, per mitjà de la pràctica d’activitats físiques, artístiques i creatives.
  • Fomentar valors socioculturals com la democratització cultural, la cohesió, la solidaritat, la convivència, el respecte, el treball en equip i la tolerància.
  • Contribuir al creixement personal basat en l'autosuperació, la confiança, l’autoestima i el coneixement del propi cos.
  • Fomentar trobades entre joves de diferents poblacions.
  • Crear xarxa.

Impulsat per...

Estat

Projecte actiu

Any d’inici

2016

Ubicació

Arenys de Munt

Per a més informació:

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 2 Mar 2022