Associació

TuSí(k)Circ

Descripció

TuSí(K)Circ neix de la voluntat d'apropar la formació i cultura del circ a dos llocs ben diferents: Mèxic i el Vallès. L'associació vol donar resposta a tres necessitats detectades: aproximar el circ a la zona del Vallès com extraescolars; oferir un espai per creacions, residències i cabarets d'artistes de la zona; i per últim, com a projecte de circ social.

Actualment l'associació té dues seus:

- Riells del Fai, on ofereixen tallers regulars d'aeris per infants/joves i adults, un espai d'entrenament i creació i obert. Alhora aposten per dinamitzar la comunitat i el panorama cultural del territori facilitant la programació d'espectacles de circ d'artistes que estan de pas o que habiten la comarca. Des de l'octubre de 2021 també col·laboren amb Singularments amb un taller setmanal de circ (una associació de famílies amb infants amb diversitat funcional de Bigues i Riells).

- Palau-Solità i Plegamans, on ofereixen tallers regulars d'aeris per infants/joves i adults. Aquests tallers van dirigits a persones que s'han inscrit per interès propi i a cada grup hi ha dues places subvencionades per la mateixa entitat destinades a derivacions de serveis socials, de psicopedagogues de les escoles i institut o de les institucions de justícia juvenil del poble.

El que generem és trencar amb un extraescolar normalitzat i trencar amb els tallers que realitzem dins les institucions, d'aquesta manera creem un únic espai públic d'actuació on totes ens trobem i gaudim del circ com eina educativa, per tal de no generar únicament integració en un grup, sinó inclusió social.

Amb aquest projecte s'ofereix una barreja de les disciplines artístiques i les eines d'intervenció social, que constitueix una experiència innovadora que pot contribuir a establir nous models de referència educativa més transversals, participatius i humans.


Què oferim:

- El circ com una eina de transformació social.

- A través del tàndem educador social i tècnic de circ oferim una activitat de promoció cultural i social obtenint com a resultat l'ampliació de perspectives educatives, laborals, d'oci i participació social.

- Oferim un hàbit de lleure saludable contribuint així a millorar la qualitat de vida de les persones.

A la vegada, oferim oportunitats laborals a artistes de la zona, per tal de descentralitzar el circ de Barcelona, i ubicar les comarques del Vallès com a referents de circ. Fent que els joves puguin accedir a formacions, i a la vegada que els artistes locals puguin tenir un espai professional on entrenar i crear i una sortida laboral.

Fora dels projectes de participació comunitària, també es desencadenen projectes cooperatius entre artistes locals (cabarets de circ) de reflexions socials.

Estat

Entitat activa

Any de fundació

2020

Ubicació

Palau-Solità i Plegamans, Riells del Fai

Has trobat informació desactualizada o errònia en aquest pàgina?

Contribueix proposant correccions o canvis per millorar aquesta pàgina.

Útima actualització: 27 Oct 2022