Formulari d’edició

Circus Training for Autistic Children: Difference, Creativity, and Community

Útima actualització: 27 May 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del recurs: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el recurs a CircSocial.cat. Ha de correspondre al títol original del document o del recurs.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el recurs que vols introduir no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia creus que s'ajustaria millor.
  • Enllaç al recurs: Si el recurs està disponible en línia, enganxa-hi l'enllaç corresponent (URL: https://...). També ens pots fer arribar documents mitjançant enllaços a algun sistema d'emmagatzematge o transferència d'arxius (Drive, Dropbox, WeTransfer, Mega, etc.).
  • Autoria: Introdueix el nom i els cognoms de les autores del recurs, o en el seu defecte el nom de l'entitat responsable.
  • Any de publicació: L'any en el qual es va publicar el document.
  • Detalls de publicació: Fa referència a tota aquella altra informació que puguis donar-nos sobre el recurs. En el cas d'un llibre, per exemple: editorial,  lloc de publicació, col·lecció a la qual pertany...; en el cas d'una pel·lícula: productora, distribuïdora, país de producció, etc.
  • Idioma: La llengua en la qual es presenta el recurs. Si no apareix l'opció d'idioma que busques, si us plau, indica'ns l'idioma a l'apartat "Comentaris" que trobaràs al final del formulari. 
  • Temàtica: Indica'ns de forma sintètica amb quins temes entronca el recurs (per exemple: feminismes, diversitat funcional, circ socioeducatiu,  avaluació d'impactes, artteràpia, etc.). Farem servir aquesta informació per crear un seguit de paraules clau que en facilitin la cerca a CircSocial.cat.
  • ISBN: Si el document té un codi ISBN associat, si us plau, copia'l en aquest apartat.
  • Descripció del recurs: Col·labora proposant un text de presentació per al recurs que en resumeixi els continguts principals o altra informació d'interès.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.
[extracte]


L'entrenament en circ pot beneficiar els nens diagnosticats d'espectre autista i les seves famílies. El 2010, com a entrenadora principal a Flipside Circus a Brisbane, Kristy Seymour va desenvolupar un mètode per utilitzar el circ com a eina terapèutica per als nens amb autisme. En aquest article, ella i Patricia Wise treballen entre posicions vivencials i teòriques per explorar com el circ pot obrir un nou món a aquests nens, permetent-los assumir riscos física i emocionalment, i potenciar les capacitats del seu cos en un entorn que enriqueix el seu desenvolupament social. Seymour i Wise despleguen la idea del "caosmosi" de Deleuze i Guattari, Pope i altres per argumentar que, de manera contraintuïtiva, els nens amb autisme es beneficien de l'entorn de caos creatiu que existeix en el circ. A través del treball d'Agamben sobre l'ésser i la singularitat, discuteixen com el circ valora la diferència i la inclusió, construint una comunitat de maneres també captades per la noció de "pertinença exterior" de Probyn.

Kristy Seymour ha treballat durant més de setze anys en el circ contemporani com a trapezista, formadora, directora artística, productora creativa i coreògrafa. Té un perfil significatiu en el sector del circ juvenil i va fer una tesi doctoral sobre circ contemporani australià a la Facultat d'Humanitats, Idiomes i Ciències Socials de la Universitat de Griffith. Professora associada de la mateixa escola, Patricia Wise és una teòrica de la cultura les publicacions de la qual abasten polítiques culturals i estudis urbans, inclinades per interessos en l'espacialitat, la materialitat i el gènere. Aquest article reflecteix una preocupació paral·lela per les pràctiques culturals en comunitats de diferència, com ho fa una una altra copublicació de les mateixes autores sobre el valor de la música participativa per al benestar dels sol·licitants d'asil detinguts.


info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.