Formulari d’edició

Arte y empowerment. Las prácticas artísticas colectivas, su potencialidad y alcances

Útima actualització: 7 Mar 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del recurs: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el recurs a CircSocial.cat. Ha de correspondre al títol original del document o del recurs.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el recurs que vols introduir no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia creus que s'ajustaria millor.
  • Enllaç al recurs: Si el recurs està disponible en línia, enganxa-hi l'enllaç corresponent (URL: https://...). També ens pots fer arribar documents mitjançant enllaços a algun sistema d'emmagatzematge o transferència d'arxius (Drive, Dropbox, WeTransfer, Mega, etc.).
  • Autoria: Introdueix el nom i els cognoms de les autores del recurs, o en el seu defecte el nom de l'entitat responsable.
  • Any de publicació: L'any en el qual es va publicar el document.
  • Detalls de publicació: Fa referència a tota aquella altra informació que puguis donar-nos sobre el recurs. En el cas d'un llibre, per exemple: editorial,  lloc de publicació, col·lecció a la qual pertany...; en el cas d'una pel·lícula: productora, distribuïdora, país de producció, etc.
  • Idioma: La llengua en la qual es presenta el recurs. Si no apareix l'opció d'idioma que busques, si us plau, indica'ns l'idioma a l'apartat "Comentaris" que trobaràs al final del formulari. 
  • Temàtica: Indica'ns de forma sintètica amb quins temes entronca el recurs (per exemple: feminismes, diversitat funcional, circ socioeducatiu,  avaluació d'impactes, artteràpia, etc.). Farem servir aquesta informació per crear un seguit de paraules clau que en facilitin la cerca a CircSocial.cat.
  • ISBN: Si el document té un codi ISBN associat, si us plau, copia'l en aquest apartat.
  • Descripció del recurs: Col·labora proposant un text de presentació per al recurs que en resumeixi els continguts principals o altra informació d'interès.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.

Aquest treball es proposa indagar la relació l'art i el concepte d'empoderament. A aquest efecte, es realitza la distinció entre art culte o erudit, art de masses i art popular, per a aprofundir en aspectes d'aquest últim. Es vinculen les pràctiques artístiques col·lectives d'art popular amb el concepte d'artista i d'empoderament per a aprofundir en les potencialitats i abastos de les mateixes en el desenvolupament de canvis psicosocials i comunitaris.

Des d'una metodologia qualitativa, s'analitzen les pràctiques artístiques col·lectives a través de vinyetes, les quals s'extreuen de la participació de qui escriu en dues organitzacions socials. Aquestes organitzacions es troben en l'àrea metropolitana de Buenos Aires (Argentina) i es denominen El Serial Timbala (Moreno) i Florir (Sol i Verd, Josep C. Pau). De la primera es tenen en compte alguns resultats obtinguts del projecte d'Escola d'Art Popular de l'any 2008. De la segona, es prenen alguns resultats inicials dels tallers que es desenvolupen des de març del 2009 a la Casa de la Mujer i en el Centro “Todos juntos”.


info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.