Formulari d’edició

Dona Circ

Útima actualització: 3 Mar 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom del projecte: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà el projecte a CircSocial.cat.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi al projecte d'entre  les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que el teu projecte no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia de projecte creus que s'ajustaria millor.
  • Imatge: Preferiblement, horitzontal i en format jpg o jpeg. Amplada mínima recomanada: 1458 px. Si la fitxa ja contenia una imatge, no t'apareixerà en el formulari d'edició, però introdueix el nou arxiu i substituirem la imatge.
  • Vídeo: Només s'accepten enllaços a Vimeo o Youtube. Si la fitxa ja contenia un vídeo, no t'apareixerà la seva URL al formulari d'edició, però introdueix el nou enllaç i substituirem el vídeo.
  • Any d'inici: L'any en el qual es va iniciar el projecte.
  • Estat: Marca l'opció "Actiu" si el projecte encara està en funcionament. En cas que el projecte hagi finalitzat, marca "Inactiu".
  • Any de finalització: L'any en el qual va cessar l'activitat del projecte (aquesta casella només apareix si es marca l'opció d'Estat "Inactiu" en l'apartat anterior).
  • Ubicació: Indica l'adreça de l'espai on s'executa el projecte. En cas que es dugui a terme a múltiples espais, fes clic en el símbol "+" per afegir més adreces o localitzacions. Si ho consideres oportú, en lloc d'adreces específiques pots introduir-hi el nom del territori on es desenvolupi el gruix de l'activitat (p. ex. municipi, província, comunitat autònoma o país) o l'adreça de la seu de l'entitat responsable.
  • Descripció: Aquest serà el cos principal de la fitxa del projecte a CircSocial.cat. Introdueix-hi tota aquella informació que consideris rellevant per explicar-lo, de forma sintètica. Recomanem incloure-hi: breu descripció general, perfil de les participants, temporalització (organització de l'activitat en el temps) i alguna pinzellada sobre la metodologia emprada.
  • Objectius: Detalla quins són els objectius principals del projecte.
  • Entitats impulsores: Indica el nom de l'entitat o de les entitats que fan possible el projecte. Si alguna d'aquestes entitats disposa de fitxa pròpia en el Fons d'Entitats de CircSocial.cat, hi indexarem la fitxa del projecte perquè quedin vinculades.
  • Per a més informació: Anota-hi totes aquelles dades de contacte que vulguis fer públiques a la fitxa del projecte (telèfon, correu electrònic, pàgina web, enllaços a xarxes socials, etc.) o enllaços a webs relacionades amb el projecte. Si la fitxa ja contenia informació d'aquest tipus, no t'apareixerà al formulari d'edició, però introdueix les dades que consideris oportunes i les modificarem.
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.
Link a Youtube o Vimeo

Dona Circ és un programa de formació i impuls escènic que utilitza els aeris com a eina per al desenvolupament personal de les dones. Aquest programa esdevé també un focus des d'on es fa difusió de la teoria feminista i s'aborda el circ des de la sororitat.

El programa parteix del següent diagnòstic: el tipus de treball físic que es duu a terme en els aeris de circ és lesiu per al cos de la dona. Per tant, un dels principals objectius del programa és incidir positivament en la salut per al cos de les dones. Així mateix, en les classes s'activa la ideologia feminista i es comenta l'actualitat en relació amb aquesta qüestió. Es vol fomentar un espai segur on totes puguin expressar les seves necessitats com a dones, i si cal s'atura la sessió per tenir-ne cura. És un espai on es fa contínua referència a altres activitats i formacions relacionades amb el feminisme i on s'hi promouen valors afins: procés no competitiu, respecte cap a altres dones, cures, cultivar els vincles entre elles i fer comunitat, etc. Freqüentment, les participants continuen vinculades després d'anys d'haver-hi passat.

A més a més, s'activen els valors del circ: esforç, compromís, fisicalitat d'alt nivell... però defugint valors gimnàstics. Es cultiva la propiocepció, l'escolta cap al cos, la cura cap a una mateixa durant la pràctica. En definitiva, es facilita que les participants aprenguin a relacionar-se amb l'aparell a partir d'aquesta ideologia i valors.

Generalment, i tot i que no són grups tancats, les participants són dones (en la darrera dècada, només hi han participat uns cinc homes), des dels 18 anys en endavant. Les treballadores de RAI hi poden accedir gratuïtament, mentre que per a la resta de persones és una activitat de pagament. Actualment, hi ha 10 grups, que com a màxim poden acollir deu persones cadascun.

Els grups fan una o dues sessions de dues hores cada setmana, al llarg d'un curs lectiu. Els mesos de setembre i juny solen oferir-se intensius. D'altra banda, tres cops durant el curs, es fa un Diumenge Aeri: una mostra de números preparats per les alumnes a les classes o per artistes vinculades a altres escoles i entitats, amb una direcció de conjunt. Així mateix, durant quinze dies del mes d'agost es fa un procés de producció i creació que desemboca en un espectacle a la Festa Major del Casc Antic de Barcelona. Quan es fan processos creatius sovint tenen a veure directament amb temes feministes i/o socials (p. ex. en contra de la llei mordassa) i involucren a més persones que potser no formen part del grup, però tenen interès en aquest procés. 
  • Cultivar hàbits saludables pel cos de les dones en la pràctica dels aeris sense vol.
  • Crear sentiment de comunitat i sororitat.
  • Fer difusió dels valors i la ideologia feminista, així com divulgar informacions relacionades amb la matèria.


Ex. xarxes socials, telèfon, mail...

info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.