Formulari d’edició

Ateneu Popular 9 Barris

Útima actualització: 25 Feb 2022
Instruccions per omplir el formulari

A continuació et detallem quina informació correspon a cada apartat. Tingues en compte que els ítems marcats amb un asterisc (*) són de resposta obligatòria. Si tens dubtes, si us plau, contacta amb nosaltres i et respondrem al més aviat possible.

  • Nom de l'entitat: Aquest és el nom amb el qual s'identificarà l'entitat a CircSocial.cat.
  • Tipologia: Escull l'opció que més s'adeqüi a la naturalesa de l'entitat d'entre les disponibles en el menú desplegable. Si consideres que la teva entitat no s'ajusta a cap de les tipologies existents, si us plau, marca l'opció "Altres" i deixa un comentari al final del formulari indicant a quina tipologia creus que s'ajustaria millor.
  • Logo: Preferiblement, en format png o, en el seu defecte, jpg o jpeg. Mida mínima recomanada: 880x440. Si la fitxa ja contenia un logo, no t'apareixerà en el formulari d'edició, però introdueix el nou arxiu i substituirem la imatge.
  • Vídeo: Si disposeu d'un vídeo que considereu apropiat per explicar qui sou i què feu, podeu enviar-nos un enllaç (a Vimeo o Youtube) i l'incrustarem en la fitxa de l'entitat. En cas que no en tingueu cap, us animem a gravar-ne un d'un minut de durada que us serveixi com a carta de presentació. Si la fitxa ja contenia un vídeo, no t'apareixerà la seva URL al formulari d'edició, però introdueix el nou enllaç i substituirem el vídeo. 
  • Any de fundació: L'any en el qual es va crear l'entitat.
  • Estat: Marca l'opció "Actiu" si l'entitat encara està en funcionament. En cas que hagi desaparegut, marca "Inactiu".
  • Any de cessament: L'any en el qual va cessar l'activitat de l'entitat (aquesta casella només apareix si es marca l'opció d'Estat "Inactiu" en l'apartat anterior).
  • Ubicació: Indica l'adreça de l'espai on es troba la seu de l'entitat. En cas que l'entitat no disposi d'una seu física, pots introduir-hi el nom del municipi on desenvolupa el gruix de la seva activitat.
  • Descripció: Aquest serà el cos principal de la fitxa de l'entitat a CircSocial.cat. Introdueix-hi tota aquella informació que consideris rellevant, de forma sintètica. Recomanem incloure-hi: breu descripció general, objectius o missions de l'entitat i quatre pinzellades sobre les activitats que impulsa, especialment en relació amb el circ amb impacte en la societat.
  • Per a més informació: Anota-hi totes aquelles dades de contacte que vulguis fer públiques a la fitxa de l'entitat (telèfon, correu electrònic, pàgina web, enllaços a xarxes socials, etc.) o enllaços a webs relacionades amb ella. Si la fitxa ja contenia informació d'aquest tipus, no t'apareixerà al formulari d'edició, però introdueix les dades que consideris oportunes i les modificarem. 
info Fes clic a l'interruptor corresponent al camp que vulguis modificar per poder-lo editar. Un cop enviat el formulari, els canvis proposats seran revisats per l'administrador abans de fer-se efectius.

L'Ateneu Popular 9 Barris és un centre socio-cultural públic que funciona segons el model de gestió comunitària. Va néixer arrel de l’ocupació veïnal, l’any 1977, d’una planta asfàltica que es va construir entre els barris de Roquetes i Trinitat Nova. Recuperant la idea de la cultura, la intervenció i la vinculació amb el territori aposta per ser un projecte que contribueixi a la transformació social.

Des de l’Ateneu es desenvolupen activitats culturals, educatives i processos socials orientats per valors/criteris com:

  • Democràcia/horitzontalitat: la gestió comunitària possibilita la participación directa dels veïns i veïnes en la presa de decisions referents a l’equipament. Per aquest motiu el projecte de l’Ateneu es dota dels espais i estructura organitzativa que permet aquest funcionament democràtic (assemblea, comissions de treball, voluntariat,…)
  • Transparència: D’acord amb la voluntat de funcionament democràtic i la gestió de recursos públics, es fa necesaria una gestió transparent. En aquest sentit, el conjunt de processos de decisió i acord, són públics, oberts i es retornen periódicamente a la comunitat en espais com les comissions o assemblees.
  • Dret a la cultura i Accessibilitat: S’entén la cultura com a partimoni comú i d’allò quotidià; la cultura com a expressió, relació, missatge, crítica i eina de transformació i canvi social. Per això s’entén el dret a la cultura com a dret fonamental que cal defensar des d’allò públic i comú. Això té efectes en la programació de l’Ateneu, en la política de preus i el foment d’una cultura que no sigui exclusivista i excloent, que no sigui indústria, ni mercat, ni producte, ni privilegi.
  • Proximitat/territori: El projecte Ateneu neix de l’acció col·lectiva i reivindicativa dels veïns i veïnes de 9 Barris, per tant, com a resultat de la lluita d’un entorn perifèric a la gran ciutat. Aquest fet singular de l’Ateneu, és també un eix bàsic de la seva activitat, pel que fa a la vinculació als processos organitzatius, socials que es donen en l’entorn més immediat: En aquest sentit, el projecte Ateneu està al servei de les iniciatives i propostes d’activitat de les entitats de 9 barris i participa de diferents plataformes i coordinadores de territori.
  • Autonomia: La independència del projecte és una de les bases més importants sobre la que s'aixeca l'Ateneu. Aquesta es la garant de la llibertat en la presa de decisions i en la gestió econòmica del projecte. Per això només un 50% del finançament total del projecte ve de subvencions de diferents administracions, l’altre 50% és generat des del mateix projecte amb els recursos propis.

Objectius

  • En el terreny artístic, l'Ateneu Popular 9barris pretén potenciar la creació des d'una òptica no mercantilista i compromesa socialment, sempre des de la qualitat artística. Amb especial cura i atenció a les disciplines vinculades al món del circ, del qual se sent part des de la seva creació.
  • En l’àmbit de la programació i difusió cultural, L’Ateneu es compromet a acostar propostes als barris, potenciar cultures emergents, afavorir exhibició de projectes culturals de territori i ciutat, mantenint l’equilibri entre programacions de diferents perfils i amb una política de preus adequada a cada espectacle.
  • En el context socioeducatiu, afavorir fomentar el compromís social i solidari entre els/les ciutadans i els seu esperit crític, mitjançant els valors i formació que proporciona el circ social com a eina educativa, element definidor del projecte Ateneu des dels seus inicis.

Com a part del teixit associatiu i dels moviments socials de Barcelona, l’Ateneu també recolzarà propostes que enforteixin aquest vincle i ajudin a a tirar endavant projectes des d’un punt de vista transformador i solidari.


info Si us plau, facilita’ns la teva informació de contacte. Així podrem consultar-te res si tenim cap dubte i confirmar-te que la fitxa ha estat publicada.